Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Hiç işkil yok ki yangın felaketi, yıl içre birey kaybına niye olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kesik bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de varlık yitirilmesine ne olması ile bilinmektedir. Özellikle de mürtefi örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve orospu kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapsı; insanoğlu katkısızlığını koruyup yangın ve esrar doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Özellikle Türkiye'bile hâlâ standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın yöresel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen önmıza çıkmaktadır. Türkiye'de muteber ölçün TS EN standartlarıdır. 

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat diğer kapı imalatları kabilinden değildir. Ilgi edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın merdiveni ile ilişkin yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna Yangın Merdiveni Kapısı da değinilmektedir. Projelendirme çkızılışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdemoğlu boşaltma temizışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması hayati önem taşımaktadır.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa da tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Özellikle duygulu ve kıymetli materyallerin evetğu odaların kapılarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapımızdan birisi zorla açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu bağırsakin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Göreceksiniz ki bu perese mürtefi kaliteli yangın kapılarını en munis fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şık olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Fakat zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda hiç yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zaruri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan mideeriye kolay girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Report this wiki page